Anna. Admin
Število prispevkov : 162 Join date : 11/01/2012 Age : 25
| Naslov sporočila: Ameriški stafford terier (American Staffordshire Terrier) Čet Jan 26, 2012 12:22 am | |
| AMERIŠKI STAFFORD TERIER(AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER)American Staffordshire Terrier, ali na kratko AmStaff, je bil vzrejen v ZDA. Je sorodnik Ameriškega Pit Bull Terierja. V zgodnjih tridesetih letih 18. stoletja so to pasmo uporabljali za borbe z biki in medvedi, kasneje, ko so to prepovedali pa so na skrivaj organizirali pasje boje. Tovrstni boji so bili tako priljubljeni, da so nekateri s tem veliko zaslužili, spet drugi pa izgubili cela premoženja. AmStaff spada v skupino terierjev. Je srednje velik. Ima izrazito mišičasto telo. Dovoljene so vse barve, razen jetrne, črnorumene ali primerov, ko je več kot 80% bele. Dlaka je kratka ostra, svetleča. Zraste od 43 do 48 cm in tehta od 25 do 30 kg. Je živahen pes, še vedno zelo dober čuvaj. Ima igriv značaj, je nepopustljiv in dominanten. Primeren lastnik zanj je, odgovoren človek z izkušnjami z dominantnimi pasmami. Z veliko časa in dobro kondicijo. Vir:http://pasme-psi.com/pasje_pasme/ameriskiStafford/index.php----------------------------------------- virVirVir | |
|
Anamarija Admin
Število prispevkov : 14 Join date : 03/02/2012 Age : 27
| Naslov sporočila: Re: Ameriški stafford terier (American Staffordshire Terrier) Čet Mar 15, 2012 4:04 am | |
| Obožujem to pasmo! Samo na žalost jih je večina 'fejk'.. Nevem, če sem v mojem življenju v živo videla enega 'originalnega' (z rodovnikom). :/ Ful majo super karakter, če ga pravilno vzgojiš in so res super kužki. Zadnjič sem enega lepotca celega prečohala, neverjetno me privlačijo. (: | |
|
Anna. Admin
Število prispevkov : 162 Join date : 11/01/2012 Age : 25
| Naslov sporočila: Re: Ameriški stafford terier (American Staffordshire Terrier) Pet Mar 16, 2012 5:12 am | |
| Ja res so čudoviti psi . | |
|
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Ameriški stafford terier (American Staffordshire Terrier) | |
| |
|